Haku

Mikäli olet kiinnostunut hausta ja olet valmis sitoutumaan treeneihin, laita viestiä sähköpostilla osoitteeseen info (at) jarvenpaankoirakerho.fi (korvaa (at) @-merkillä). Ryhmä on tarkoitettu Järvenpään Koirakerhon jäsenille, maastot ovat Järvenpäässä.
 

Järvenpään koirakerhossa on mahdollisuus harrastaa myös henkilöetsintää eli hakua. 

Järvenpään kaupunki on myöntänyt kerhomme käyttöön alueen läheisestä metsästä. Koulutusohjaajan läsnä ollessa jäsenemme voivat käyttää vaihtelevaa ja ha

asteellista metsää henkilö- ja esine-etsintään vapaana olevalla koiralla.

Haku on miellyttävä tapa harrastaa ja työskennellä koiran kanssa. Koirat ovat innoissaan päästessään metsään ja ajan myötä Suomen palveluskoiraliiton oranssit liivit toimivat merkkinä alkavasta toiminnasta.

Hakuilun ohessa ohjaajien kunto kohoaa ihan itsestään -ja edullisesti. Haku on ryhmätyötä parhaimmillaan. Parasta haussa onkin se, ettei ongelmia tarvise ratkoa yksin. Hakuharjoitukset voidaan aloittaa heti kun pentu on saanut rokotukset, eikä harrastuksen aloittaminen ole myöhäistä aikuisenakaan.

Ryhmän vetäjällä on osaamista ja tietoa yleensä hakukoiran kouluttamisesta, mutta ohjaaja tuntee oman koiransa parhaiten. Harjoitukset suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä ohjaajan, vetäjän ja ryhmän muiden jäsenten kanssa. Maalimiehellä (henkilö, jota koira hakee) onkin tärkeä rooli hakukoiran kouluttamisessa.

Hakukoiran kouluttaminen on pitkäjännitteisestä tiimityötä. Sitoutuminen ja läsnäolo on tärkeää. Vaikka on kysymys intensiivisestä työskentelystä, työ-, koti- ja muut asiat on hoidettava ajallaan, mutta on hyvä muistaa, että tiimityöskentely ei toimi ilman tiimiä!

Palveluskoiraoikeudet omaavat rodut voivat osallistua henkilöetsinnän palveluskoirakokeeseen. Tarkempia tietoja lajista ja kokeesta saat Suomen palveluskoiraliitosta.
http://www.palveluskoiraliitto.fi/haku.html