Esittäydymme

Noora Paappanen

Sihteeri, Toko-koulutusohajaaja, Toko-koulutusvastaava, PK-ja Tokokoetoimitsija

Heippa! Olen Noora Paappanen, 25 vuotias, ja asustelen Järvenpäässä. Olen tullut mukaan Järvenpään Koirakerhon hallitukseen v.2012. Vuonna 2014 minut valittiin kerhon sihteeriksi. JKK:lla olen pyörinyt kuitenkin jo vuodesta 2005-2006 lähtien. Aloitin kentällä treenaamisen bordercollie Hetan s.2002 (Tronic Rosamunda) kanssa joka oli minulla lainakoirana. Hetan kanssa kävimme muutamassa toko-kokeessakin v.2007 saaden tuloksen ALO1.

Kotona kanssani asustaa, mieheni lisäksi, australianpaimenkoira narttu Luna s.2014 (Särkivaaran Öökiitti Mulleriitti) ja lisäksi omistan äitini kanssa belgianpaimenkoira groenendael nartun Lola s.2013 (Black Master's Like A Rose). Lolan ja Lunan kanssa olemme käyneet hakuilemassa, viestimetsässä sekä muutama jälki on tehty, Lolan kanssa painotutaan PK-lajeihin ja Lunan kanssa olisi tarkoitus tavoitteellisesti harrastaa TOKOa ja tavoitteena tietenkin TVA (tottelevaisuusvalio). Vanha koirani belgianpaimenkoira tervueren Kitty (Black Master's Kitty-Gaily) kuoli yllättäen alkutalvesta 2017. Suoritimme Kittyn kanssa BH-kokeen 2010 ja kisasimme TOKO:ssa ALO1. Kitty kisasi myös Rally-Tokossa 2xALO1. Lunan kanssa on kisattu TOKO:ssa ALO ja AVO luokassa sekä suoritettu BH-koe.

Olen elänyt koirien kanssa koko ikäni ja jokainen koira on ollut aina erilainen. Omakohtasia kokemuksiakin erilaisten koirien käyttäytymistä löytyy ja jaan niitä mielelläni eteenpäin. Kentällä minut voi bongata vetämässä TOKO-ryhmiä. Tule rohkeasti vetämään hihasta jos on asiaa! Kentällä siis nähdään!

 

Hanna Salminen

Hallituksen jäsen, vetokoirakkovastaava

Hei ! Olen Hanna Salminen. Olen 35 vuotias ja asun nykyään Nuppulinnassa. Perheeseeni kuuluu aviomies Timo, kolme ihanaa tytärtä sekä kolme koiraa. Järvenpään koirakerholla olen pyörinyt 7 vuotta. Tällä hetkellä treenikoirana minulla on noin puolivuotias sekarotuinen koiranpentu nimeltä Sulo, jonka kanssa treenaillaan ahkerasti. Tavoitteena on kilpailla TOKOssa muutaman vuoden kuluttua. Järvenpään koirakerhon hallitukseen kuulun kolmatta kauttani. Koulutan kentällä TOKO-ryhmiä.

Henna Puputti

Rahastonhoitaja

Moikka! Olen 30-vuotias nykyään tuusulalainen koiraharrastaja. Talouteemme kuuluu itseni lisäksi oiva Kepo ja kaksi parsonrussellinterrieriä Elvis (s. 07/2008) ja Cilla (s. 07/2011). Omien terrierien "päälajit" ovat tällä hetkellä agility, metsästys ja mejä. Molempien kanssa tokoilen kun aika antaa periksi ja jaksan keskittyä Elviksen rauhoittamiseen. Elvis on läpäissyt BH-kokeen ja ikuinen tavoite on uskaltautua starttaamaan koeura myös TOKOssa. Muutamissa näyttelyissä ollaan pyörähdetty ja saldona on Cillalle muutamat ERIt ja Elvikselle FI ja EE MVA.

Järvenpään Koirakerhon riveihin tulin n. 6 vuotta sitten edellisen koirani kanssa "vähän kokeilemaan tottelevaisuutta ja hakua", ja sillä tiellä ollaan edelleen. Kerhon hallituksessa olen toiminut aikaisemmin kaksi vuotta puheenjohtajana, nyt alkaa toinen kauteni hallituksen varajäsenenä sekä rahastonhoitajana. Kentällä koulutan lähinnä itseäni, mutta minut voi nähdä opastamassa myös jatkoryhmiä.

 

Mia Nordlund

Puheenjohtaja, pk-puolen koulutusvastaava

Olen Mia Nordlund, alun perin kotoisin Hyvinkäältä ja nykyään asun maaseudun rauhassa Mäntsälän Ohkolassa. Minulla ja avomiehelläni Harrilla on tällä hetkellä yhteensä kolme koiraa: dobermanni ja kaksi belgianpaimenkoira malinoista. Niin sanotut "omat treenikoirani" ovat eläkkeellä oleva kesällä 9 vuotta täyttävä dobermannnarttu Eva (Sant Kreal Evangelista) ja nykyinen harrastuskoirani kohta kaksi vuotta täyttävä belgianpaimenkoira Gaby (Gaby).

Evan kanssa ehdin kilpailla niin metsäjäljellä, tuloksena JK2 kuin henkilöetsinnässäkin, tuloksena HK3. Myös Gabyn kanssa suunnitelmissa on kilpakentät. Olen aloittanut koiraharrastuksen vuonna 2003 dobermannuros Remuksen (A'dreams Fandor) kanssa. Aloitin Järvenpään koirakerhon koulutuksissa syksyllä 2005 kun muutimme Järvenpäähän ja olen ollut aktiivisesti mukana kerhon toiminnassa vuodesta 2007 lähtien. Tällä hetkellä olen kolmatta kauttani puheenjohtajana.

Oikein hyvää kesän odotusta kaikille! Nähdään kentällä ja koirakerhon tapahtumissa.

Maria Sorvali

Hallituksen jäsen, toko-kouluttaja

Hei! Olen Maria Sorvali, reilu parikymppinen koiraharrastaja Järvenpäästä. Olen ollut pitkään mukana Järvenpään Koirakerhon toiminnassa ja myöhemmin siirtynyt vaikuttamaan myös hallituksessa. Tällä hetkellä opiskelen ja teen töitä siinä ohessa, joten kentällä tulee pyörittyä nykyään hieman satunnaisemmin. 

Treenikaverina minulla on bordercollie uros Remu (Forest Star's Guzzle Guy, synt. 2005), jonka kanssa olemme kilpailleet tokossa (TVA) ja agilityssa (2lk) sekä olemme suorittaneet BH-kokeen. Remu jäi kisauraltaan eläkkeelle valitettavasti jo kuuden vuoden iässä kun sillä todettiin spondyloosi, joten nykyään treenaillaan lähinnä omaksi iloksi ja kartutetaan tietotaitoa tulevaisuutta varten. Kentälle eksyessäni liityn vahvistamaan tokopuolen kouluttajien rivejä ja Nooran kanssa pyrimme ohjeistamaan ja auttamaan koirakoita parhaamme mukaan. Iloisia treenejä ja rohkeasti vain nykimään hihasta, jos on kysyttävää! :-)

Anne Toivainen

Hallituksen jäsen, toko-koulutusohjaaja, Pk-,toko-ja luonnetestikoetoimitsija

Moi!

Nimeni on Anne Toivainen ja olen nyt hallituksessa vuodesta 2014(?).
Koiria minulla on ollut vuodesta -99, mutta koirien kanssa  olen
harrastanut aktiivisesti vuodesta 2011. Pidän kaikesta kivasta,
iloisesta yhdessä tekemisestä. Myös jäljen alkeita olen vanhemman ja nuorimman koirani
kanssa treenannut.

Perheeseeni kuuluu tytär ja kolme koiraa. Belgianpaimenkoira tervueren nartut, MYY (07/2010) C.I.E. LTV-13.EE MVA, LT MVA, LV MVA, BALT MVA. BH. TK1. TK2. Fia (Pennu) (08/14) EE MVA, TL MVA ja islanninlammaskoira Ruu (05/2013), EE JMVA, LV JMVA, TLNJW-14, TLNW-14.

Jaan mielelläni kokemuksiani koiraharrastuksesta, myös kisajännityksessa ja
sen "selättämisessä" löytyy kokemusta.

Ihan lempparini on pentujen ohjaajien koutsaaminen, viidessä kerrassa parhaimmillaan näkee niin hyvin kehityskaaren, molemmissa ;)

Kuva: Nina Palmu

Niina Kärkkäinen

Hallituksen jäsen

Moikka!

Olen Niina Kärkkäinen, 28-vuotias järvenpääläinen koiraharrasta. Koirakerhon hallituksessa olen ensimmäistä vuotta, mutta kentällä olen harjoitellut jo parin vuoden ajan. Koiraharrastus into alkoi muutama vuosi sitten, kun ”eksyin” pentukurssille perheemme yhteisen koiran kanssa. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut, mutta pian huomasin, että tämähän on mukava harrastus, ja se vei mukanaan. Nykyisin treenaan oman parsonrusselin terrierin pennun Reinon (Bella Godivas Parson Galliano) kanssa Toko aloittelevat ryhmässä. Tavoitteenamme on edetä kohti kisoja, ja nauttia yhteisestä tekemisestä hyvässä porukassa.

Nähdään kentällä!

Pia Schnorr

Hakukouluttaja

Ensimmäinen oma koirani oli kultainen noutaja Emma. Tosin käyttöpuolen saksanpaimenkoiratkin ovat minulle jokseenkin tuttuja, äitini kasvattamina. Emma oli hyvähermoinen kiitollinen koulutettava, joka salli minun kokeiluja ja virheitä äärettömän kärsivällisesti. Emma sairasti kuitenkin jo nuorena nivelrikkoa ja spondyloosaa. Toista koiraa harkitsin pitkään ja taloon tuli elämäni koira, australianpaimenkoira Miina, äärettömän nopea, herkkä ja vaativa eläin. Miinalta opin kaiken mitä koiralta voi yksi ihminen oppia. Miinan kautta tutustuin koirakirjoihin, koiraongelmiin ja koirien ongelmaihmisiin, koiran koulutukseen ja koiramaiseen elämäntapaan.  MVA FIN,RUS, EST BH HK1 TK2 ja AGI3 Glenhouse’s Grasshopper ”Miina” eli vain yhdeksän vuotta, mutta jätti ikuisen tassun jäljen sydämeeni.

Talossani elää tätä nykyä Miinan tyttäret; TVA BH TK1 HK2 AGI1 PERA-A Glenhouse’s Nice Snowball  8 V. ”Lumppunen” koira, jolla on ainakin sata lempinimeä. Lumppusen  kanssa on tullut  kokeiltua myös paimentamista ja vepeä.   

Miinan toinen tytär on FIN MVA RUS JMVA, EE JMVA, LT JMVA & EE MVA BH TK 2  AGI1 Maise’s Free Soul alias ”Alma” Alma niittää mainetta nopeana agikoirana, joka karkaa lähdöissä ja myös valloittavana kaverikoiran, joka on minulla usein töissä tai keikoilla.

Lumppusen tytär TVA BH TK1  Maise’s Joy for Life  4 v ”Selma”  tokotykki, joka on myös loistava hakukoiran alku.

Lisäksi minulla on nuori tuontinarttu Saksasta Temujin Xtream Go Lexxi Bliss Go ” Ansa” joka on 7kk ja Almin poika Maises’s  Nave Blue Boy ”Aatu” joka on puolitoistavuotias vepe koira.  BH koetta ja jälkeä olen ajatellut molemmilla treenata,  lisäksi Ansa käy paimentamassa lampaita. Olen myös aussikasvattaja. Kasvatan ausseja Kennelnimellä Maise’s  joten  harrastan koirieni kanssa myös jonkin verran näyttelyitä yms. esim.  koiratanssiakin on tullut vuosien varrella kokeiltua. Nyt uutena lajina on rally-toko.

Koulutukseltani olen varhaiserityisopettaja, joten opettaminen on jokseenkin tuttua. Koirien kouluttamista olen ollut kiinnostunut niin kauan kuin minulla on omia koiria ollut. Olen käynyt palveluskoiraliiton koulutusohjaaja kurssin, kennelliiton toko koulutusohjaaja kurssin, kennelliiton koirankasvattaja kurssin, kennelliiton koetoimitsija ykkösen ja PK-koetoimisijakurssin ja olen myös kaverikoiraohjaaja. Omassa koulutuksessani punaisena lankanani on ollut huomioida koirakot yksilöllisesti ja kiinnittää huomiota koulutuksessa ohjaajan ja koiran yhteistyöhön sekä ohjaajan ja koiran omaan oivaltamiseen ja oppimiseen.

Arkitottelevaisuuteen vaaditaan ohjaajan omaa panosta ymmärtää koiraa ja sen tapoja toimia. Tottelevaisuus koulutus on kuitenkin mielestäni jo jotain muuta. Koirakon tullee olla yhteistyökykyinen ja valmis harjoitteluun ja haasteisiin. Koirankoulutuksessa suosin positiivisia koulutusmetodeja, joka ei siis tarkoita että kaikki on sallittua, vaan oppimisen ja oppimistulosten vahvistaminen tulee tapahtua positiivisen palkitsemisen kautta. Tottelevaisuudessa kiinnitän paljon huomiota koiran ja ohjaajan tunnetiloihin, koiran perustaitojen vahvistamiseen, kuten koiran lähellä pysymistä, luopumista yms. ja häiriötreenejä. Hakukoulutuksessa ajatuksena on saada koira oivaltamaan itse ja kiinnitän paljon huomiota maalimiehen kykyyn palkata koira oikealla tavalla ja koiran motivaatioon.  Omana haaveenani olisi saada koutsata samoja koirakoita säännöllisesti, jotta edistymisen näkisi.