Ensikertalaiset

Tässä hiukan tietoa sinulle, joka olet juuri aloittamassa koiraharrastusta kerhomme kentällä.

Järvenpään koirakerho järjestää koulutusta keskiviikkoisin. Uusia jäseniä ryhmiin otetaan mukaan aina pentu- ja alkeiskurssin kautta (kts. ajankohaisista alkavat kurssit) TAI suoraan jatkoalkeet-ryhmään kuuden koulutuskerran välein. Jos on jo pidemmälle edenneitä koirakoita (perusasiat hallussa) tai ei tiedä mihin ryhmään kuuluu, voidaan maanatai iltaisin tai keskiviikkoisin ennen rivikoulutuksien alkua katsoa kouluttajan kanssa mikä olisi oikea ryhmä. Kaikkiin koulutuksiin ilmoittautumiset tapahtuu sähköpostilla os. infojarvenpaankoirakerho.fi tai olemalla yhdeydessä suoraan koulutusohjaajiin.

Ulkoiluta koira kotona ennen kuin lähdet kentälle. Tule kentälle sen verran ajoissa, että ehdit vielä tarvittaessa viedä koiran pissalle läheiseen metsään tai pellon laitaan ennen koulutusta. Vie koira autoon odottamaan ja tule kopille ilmottautumaan sekä kuuntelemaan ohjeet. Tuo ensimmäisellä kerralla mukanasi koirasi rokotustodistus sekä tosite maksetusta kurssimaksusta tai jäsenmaksusta.

Koiralle ei kannata antaa ruokaa ennen koulutusta, koska tyhjällä vatsalla se jaksaa työskennellä paremmin ja koulutuksessa käytettävä ruokapalkka kiinnostaa enemmän. Ruokapalkan pitää olla koiralle maistuvaa, sen ei kannata olla samaa ruokaa, mitä koira yleensä syö. Jos koirasi syö normaalisti kuivaruokaa, valitse palkaksi toista merkkiä, jotta se kiinnostaa enemmän, -mitä "haisevampi", sitä parempi-. Keitetty ja uunissa kuivattu maksa, kana tai liha on jokaisen koiran herkkua. Palkkioruuan tulee olla pieniä paloina ja sitä tulee olla riittävästi eli paljon! Erityisesti kesällä muista ottaa koiralle vettä! Kentällä ei ole vesipistettä.

Ruuan lisäksi motivoimisessa voidaan käyttää patukkaa, rättiä, lelua tai muuta koiralle mieluista esinettä. Koulutuksen onnistumisen peruspilari on sinun ja koirasi kontakti. Pidä huolta, että koirasi mielestä kentällä on ihanaa, koska sinä olet siellä – herkkuinesi ja leluinesi! Koirakavereiden kanssa ei voi seurustella sen enempää koulutuskentällä kuin parkkipaikallakaan.

Kaulapannan tulee olla napakka, esimerkiksi lukittava ketjupanta, puolikuristava panta tai perinteinen nahkapanta. Metrin tai puolentoista mittainen talutin on paras, mutta aluksi normaali hihna käy hyvin. Fleksi- talutin ja valjaat kuuluvat vapaa-ajan viettoon ja ulkoiluun, ei koulutuskentälle.

Juoksuisen nartun kanssa ei voi osallistua rivikoulutuksiin!